och så var det som alltid måndag.

varför är det alltid måndag? jämt och ständigt. hela tiden. DET är något som jag stör mig på, att det alltid, jämt och ständigt, hela tiden, är måndag. jag försov mig bara litegrann idag, vilket i första hand betyder framsteg för olivia filippa gustafssons del, och i andra hand betyder att hon har lite gladare föräldrar, som för en gångs skull slipper köra henne till bussen. skönt för dom, men inte så skönt för olivia som var tvungen att springa genom hela stan, igen. fast det har slutat vara jobbigt nu! så jag börjar få bättre kondis. DET är något som jag INTE stör mig på.
helgen var bra, bättre, bäst. ann löf är en hejare på att laga grekisk mat! det är en sak som är säker. och tomas löf är en hejare på att hjälpa ann löf att laga god mat! det är en sak som är säker. och johan löf är en hejare på att köra bil! det är en sak som är säker. okej, jag är jättetrött, därför jag svamlar. en sak som var pricken över i:et med denna helgen, var att jag träffade på clara, bästaste clara på a6 i jönköping. det var verkligen som grädde på ett gott mos! och jag hittade två par skor, och en efterlängtad helt vanlig svart halsduk. så jag satt helnöjd i bilen hem ifrån jönköping.
nej nu ska jag borra ner mig under mammas täcke och vila lite. sen ska jag kallbadhusa. sköööööönt.
försöker hitta någon bild på mammas dator men hittar ingen, så detta inlägg får avslutas med
PUSS

och så var det helg.

jag ääälskar helgen, samtidigt som jag hatar den. för den är så elak på något sätt. bara två hela dagar? och söndagen är förstörd för man vet att helgen snart är slut och man måste upp på måndagen tiiiidigt, och på så sätt blir nästan lördagen också förstörd, för man vet att söndagen är en ångestdag. så helgen är inte speciellt snäll som man kan tro. men det är skönt ändå :) vi ska snart iväg, fast familjen gustafsson är försenade som vanligt. fast pappa har satt på the creedence högt i hela huset, så att det ska bli bra stämning. hjälpe mig. ni kanske undrar vart vi ska? jo vi ska så långt bort som nässjö. tänka sig! till kära familjen löf, vi ska ha grekisk afton ikväll, antar att det kommer bli riktigt gotttttt. och jag förstår verkligen att ni undrar hur jag mår nu efter denna svinissprutan? helt okej, har fortfarande riktigt ont i armen, och är lite dåsig och har ont i huvudet, men jag är inte sjuk :D yeeey.


jag saknar marleneeee, min blomkruka.

och så var det svinis-sprutan.

seriöst. jag hade ingen aning om det förän jag kom till skolan och satte mig på golvet utanför klassrummet, då mina klasskamrater sa till mig att vi skulle ta sprutan idag. IDAG! sprutan! för svininfluensan! åh panik. så vid elva idag så satt jag hos skolsyster, som inte ens var skolsyster, eller jag hade aldrig sett henne förut iaf. fast hon var jättesnäll. dialogen mellan henne och mig löd:
- och vem har vi här då?
- olivia gustafsson!
- jahaa okej, ja (och så kryssa hon mig på ett papper) hur mår olivia idag då?
- jo hon mår bra.
- lite pirrig nu kanske?
- jaa, eller jag är mest rädd för att bli sjuk. eller ja jag är pirrig!!
- hehe.....okej ja det finns ju vissa biverkningna.....
och så rabblade hon upp alla dom. man kan bla få influensliknande symptom. okej, tänker jag då, är det inte därför man tar sprutan, för att SLIPPA influensan? åh. hursomhelst, dialogen fortsatte:
- men bara slappna av nu, och andas långa, djupa andetag.
- okej...
det gick seriöst inte att slappna av! och sen stack det till, och det gjorde ont. på riktigt ont. men jag grimaserade bara litegrann, sen kändes det inte så mycket. och hon fortsatte säga att jag skulle andas djupt och slappna aaaav. och då började jag blunda. och så kände man ingenting, men när nästan allt var över, DÅ fick jag tårar i ögonen, och så tänkte jag
snälla inte nuuu?! det är ju över nu olivia!
men även fast jag blundade så rann det en tår över min ännu torra kind, och då sa jag:
- jag tror att jag börjar gråta nu.
- oj nejdå!
- joo!
och så började jag gråta :) hahaha. så kan det gå! men det var liksom för spänningarna släppte, för jag har verkligen varit nervös för det här äckliga dumma vaccinet. och så helt plötsligt hade jag det i mig, och då släpptes allt och ja, tårarna rann :) men jag fick en sån där tablett som gör en pigg, dexterol eller vad det heter, och så fick jag apelsinjuice!


annars idag har vi haft kundpuss, och jag och julia hjälptes åt med en permanent, tummen upp åt hur det gick, gick toppenbra! :) och sen så färgade jag och thereeeese en tjej, skitsöt! fast hennes mamma var med, och när vi pratade om hår, sa jag: ja fast idag har jag en dålig hårdag.. då sa hon: ja du har lite risigt hår.
:( så nu ska jag klippa av mitt hår.
och nej, jag menade kundpass, inte kundpuss, haha.
snart kommer jessica och emilia, yeeey, och vi ska äta onyttigt och kika på idol och se på astrid lindgren-filmer hela natta lång! :D nu ska det städas, tjooosan vad långt detta blev, ni får vänja er :) sån här är jag när jag pratar också, jag pratar jättemycket :)


en gammal bild på emilia, jessica och jag, sakna

och så var det blogg ja.

jag har inte riktigt vant mig vid bloggandet. glömmer av att jag har blogg. blir lika chockad varje gång jag kommer på "just det! jag har en blogg nu ja." jag ääälskar att skriva! jag skrev dagbok/blogg på lunarstorm en gång i tiden. haha, galet. men sant.
här har vi förresten människan som hjälpt mig med designen. sånt kan inte jag :) och detta är förresten min man, pappa och bästis, i en och samma person. detni!

clara julia söderberg, mums.

och så var det något NYTT

hjälp. jag har blogg!

RSS 2.0